Katell Chevalier

Volg Katell op: 

Uitstraling en flair, een echte toneelpersoonlijkheid!

 Tijdens de blind auditions veroorzaakte de Frans-Nederlandse Katell een sensatie met haar krachtige versie van Stromae's 'Formidable'. Ruim 2,9 miljoen kijkers van 'The Voice of Holland' zagen hoe zij binnen no-time alle stoelen wist te laten omdraaien, met een staande ovatie van de jury tot gevolg. Inmiddels heeft haar auditie op Youtube al ruim 267.000 weergaves en ook in de media is haar performance niet onopgemerkt gebleven:  

Lindanieuws: Prachtig: Katell doet ‘Formidable’ auditie in The Voice of Holland
RTL Nieuws: De beste auditie uit The Voice: Formidable
AD.nl: Frans-Nederlandse Katell blaast jury The Voice omver met Formidable 
EditieNL:Katell verovert TVOH met Frans nummer
Flair Online:Wow, was dit de beste auditie in The Voice of Holland?


Katell, de Frans-Nederlandse zangeres, is geboren in Frankrijk. Ze is deels in Nederland en deels in Frankrijk opgegroeid. In 2006 verhuisde ze van Parijs naar Enschede om te studeren aan het ArtEZ Conservatorium. “Ze heeft uitstraling en flair, een echte toneelpersoonlijkheid. Ze weet wat ze zingt en zingt ook voor het publiek”, zo oordeelde de jury over Katell, toen ze eerste werd op het Concours de la Chanson 2010 van de Alliance Française. Een paar maanden later studeerde ze af aan het Conservatorium.


In 2012 bracht ze haar eerste EP uit “Emmène-moi”, een plaat met 5 fabelachtige nummers. Op haar album, uitgebracht eind november 2014, deelt Katell 11 prachtige artisjokblaadjes met de luisteraar. De naam van het album 'Coeur d’artichaut’ - artisjokkenhart -  is een Franse uitdrukking die verwijst naar een gevoelig persoon. Katell’s muziek is een gevoelige mix van moderne Franse folk en pop die ze samen met haar band in theaters uitvoert. In juli 2015 bracht ze haar single uit: Vite Vite!, Katell’s lofzang over de Tour de France.

In 2017 maakt ze, in samenwerking met TheDreamLab, de stap naar het theater met de show Brel & Stromae, waarbij ze het wereldberoemde repertoire van deze twee grootheden vermengt tot een theaterconcert. 

Filmpjes
Bij Edwin Evers op Radio 538 - Formidable
Single - Vite Vite!
De buitenpianist van Cultuurschip Thor - Te Ne Gagneras Pas
Live uit Lloyd - Juste une autre danse
Theaterconcert 2013 - Emmene-moi 


Katell is te boeken voor de volgende acts:*

'Moderne Franse folk en pop act' (2 x 45 minuten)
In het repertoire onder andere klassiekers van Jacques Brel en Edith Piaf maar ook Franse pop van Stromae en Zaz en eigen werk. Katell's muziek is een gevoelige mix van moderne Franse folk en pop die ze samen met haar pianist of met band uitvoert. Afhankelijk van uw wensen kan de samenstelling van de band worden aangepast met bijvoorbeeld extra gitarist, percussionist en basgitarist. 

 

'Deux Voix act' (1 x 50 minuten)
Jacques Brel en Stromae, twee grote zangers, een van toen en een van nu. Beiden met muziek waar je niet om heen kan; maatschappij kritisch, opzwepend en ontroerend. Katell brengt het wereldberoemde repertoire van deze twee grootheden samen en vermengt hun kleurijke oeuvre met elkaar tot een uniek optreden. De electronische elementen van Stromae klinken door in de klassiekers van Brel en de oude chansons weerklinken in haar versies van de moderne hits van Stromae. 

* Prijs op aanvraag 


Voor meer informatie neem dan contact op.

 

Laatste Nieuws

Linda Wagenmakers, Jasper Taconis, Remko Harms en Nicky van der Kuyp zetten dit najaar de theaters op z’n KOP!


Rotterdam, 23 februari 2017

'We zijn enorm trots dat we deze 4 toppers samen met de BOSCO Big Band hebben kunnen strikken om in onze nieuwe productie te staan' aldus Muriel Wolda, producent van 'Heel Holland op z'n Kop'. Nurlaila Karim, welke de show samenstelt en regisseert, kan niet wachten om met het team de laatste puntjes op de i te zetten. 'Het maken van de verschillende medleys was alleen al een enorm feestje!' 

Read more...
 
Katell blaast jury omver met 'Formidable'


Rotterdam, 4 november 2016

The Voice of Holland heeft in de derde aflevering van dit seizoen een nieuwe topfavoriet erbij gekregen. Katell kreeg alle vier de stoelen van de coaches omgedraaid met haar uitvoering van Formidable van Stromae. Waylon, Sanne Hans, Ali B. en Guus Meeuwis kwamen complimenten te kort om het optreden te loven! 

 

Read more...