Erna Hemming

Volg Erna op:  

Zangeres

 

 

Wanneer Erna Hemming op haar achtste jaar Bach’s Matthäus Passion voor het eerst live uitgevoerd meemaakt, verpandt ze haar hart definitief aan de wereld van de klassieke muziek. Als ze elf jaar is, studeert ze voor zichzelf alle sopraanaria’s in uit de Messiah van Händel. Vanaf haar 16e jaar volgt Erna een klassieke zangopleiding; echter óók blijft zij zich sterk aangetrokken voelen tot lichte- én popmuziek. In de jaren ‘80 en ‘90 zingt Erna zowel solistisch in bandjes alsmede op het operettepodium waar zij in diverse producties hoofdrollen vertolkt.

Haar passie om de ideale mix te kunnen maken van pop en klassiek krijgt volledig gestalte nadat Erna deelneemt aan Henny Huisman’s Soundmixshow en uiteindelijk de grote finale van ‘99 wint met het nummer ‘Spente le Stelle’ van de Franse zangeres Emma Shapplin. Dit is de start van een professionele zangcarrière en direct volgen er veel aanvragen voor optredens.

Twee jaar later brengt Erna onder het label Universal Music het album ‘Avventura’ uit: een unieke productie waarbij veelal bekende klassieke melodieën worden voorzien van (Italiaanse) teksten en bewerkt met moderne arrangementen. Met een 52-koppige bezetting brengt ze haar live TV-debuut op het podium bij Vara’s Kopspijkers waarna nog vele TV-optredens in binnen- en buitenland volgen. Avventura is een buitengewoon complexe productie waarbij drie producers de scepter zwaaien: Edwin Schimscheimer, Ruud Jacobs (André Rieu producer) en Hans Aalbers.

Avventura wordt behalve in de Benelux ook in Duitsland uitgebracht en in 2009 komt de release op de Koreaanse markt daar nog bij. Het repertoire van Avventura brengt Erna ten gehore tijdens vele (televisie)optredens in binnen- en buitenland. In Duitsland staat zij in shows zoals o.a. ‘Musik für Millionen’, Das Sonntagskonzert’ en ‘Arena der Stars’ met Andrea Boccelli. In Korea werd het lied ‘Il Proprio Fine’ gebruikt voor een commercial voor een haarproduct en tijdens het 13e Circus Festival van Monte Carlo kerst 2009 klonk dit stuk tijdens een sprookjesachtige paardenact. Tracks van haar album Avventura komen bovendien op tal van Universal compilatiealbums te staan (Voices, Celtic Mood etc.).

Promo Erna Hemming - Avventura

Erna Hemming – Avventura bij Kopspijkers

Erna Hemming - Notturno

In 2010 ontwikkelt zij bovendien haar klassieke repertoire verder door deel uit te gaan maken van het professionele vocal ensemble CALL o.l.v. (Bach) dirigent Pieter Jan Leusink. In Italië volgen opnames voor een cd en dvd waarop zij meerdere solo’s vertolkt; zowel aria’s uit opera en oratoria alsmede stukken in het (crossover) licht klassieke genre. Talloze concerten zijn het gevolg in veel grote Nederlandse kerken en op concertpodia, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam waar Erna onder meer soleert met haar vertolking van Gabriellas Sång. 

In 2014 schrijft en componeert ze in opdracht, voor een speciaal muziekproject, dertien bijzondere stukken waarvoor ze in maart afreist naar Zwitserland voor de opnames van de cd Your Vibrations.


Afgelopen jaren verzorgde Erna diverse optreden met o.a. Jan Vayne, Cor Bakker, Ben Cramer, Rob de Nijs, Ernst Daniel Smid en diverse orkersten en koren als het Metropole Orkest, het Ettens Mannenkoor, The New Gospel Sensation en The Bach Orchestra of the Netherlands.

Op dit moment werkt ze in samenwerking met TheDreamLab aan de ontwikkeling van een nieuwe theatershow.

Erna Hemming is exclusief te boeken bij TheDreamLab:

Met orkestband (van ± 30 minuten)
Optreden waarbij Erna wordt begeleid d.m.v. een orkestband. Het repertoire (dat wordt afgestemd op het soort gelegenheid en de eventuele wensen van de opdrachtgever) varieert van klassiek/pop (cross-over) tot lichte muziek en musical/filmmuziek waarbij eigen repertoire wordt afgewisseld met bekende melodieën.

Met pianist (tot max. 2 x 45 minuten)*
Concert van ± 30 minuten (meer of minder in overleg) waarbij Erna wordt begeleid door een pianist. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en de soort gelegenheid varieert het repertoire van klassiek tot pop/klassiek en musical en filmmuziek. Zowel bekende stukken als eigen repertoire vallen hieronder. Pianisten waarmee Erna regelmatig samenwerkt: Jean van Vugt en Edwin Schimscheimer.

Exclusief met Jan Vayne*
Pianist Jan Vayne heeft improvisatie tot een ware kunst verheven. Of het nu om klassiek repertoire gaat of populaire hedendaagse muziek. Het is een bijzondere belevenis om naar zijn virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren. Samen met Jan Vayne verzorgt Enra een optreden om nooit meer te vergeten.

Exclusief met Etten Mannenkoor*
Al enige jaren bestaat er een ware chemie tussen Erna en het Ettens Mannenkoor. Samen met een select deel van het koor, onder begeleiding van een pianist zorgen ze voor een energiek, eigentijds en enerverend concert.


* Vleugel dient hierbij door de cliënt te worden ingehuurd en gestemd.

Prijzen op aanvraag


Voor meer informatie neem dan contact op.

 

Laatste Nieuws

Linda Wagenmakers, Jasper Taconis, Remko Harms en Nicky van der Kuyp zetten dit najaar de theaters op z’n KOP!


Rotterdam, 23 februari 2017

'We zijn enorm trots dat we deze 4 toppers samen met de BOSCO Big Band hebben kunnen strikken om in onze nieuwe productie te staan' aldus Muriel Wolda, producent van 'Heel Holland op z'n Kop'. Nurlaila Karim, welke de show samenstelt en regisseert, kan niet wachten om met het team de laatste puntjes op de i te zetten. 'Het maken van de verschillende medleys was alleen al een enorm feestje!' 

Read more...
 
Katell blaast jury omver met 'Formidable'


Rotterdam, 4 november 2016

The Voice of Holland heeft in de derde aflevering van dit seizoen een nieuwe topfavoriet erbij gekregen. Katell kreeg alle vier de stoelen van de coaches omgedraaid met haar uitvoering van Formidable van Stromae. Waylon, Sanne Hans, Ali B. en Guus Meeuwis kwamen complimenten te kort om het optreden te loven! 

 

Read more...