Gaia Aikman

Volg Gaia op:  

Kleine Nala's worden groot!


(Fotografie: Govert de Roos)

 

Gaia Tiana Marlene Aikman is geboren op 7 april 1992 in Paramaribo, Suriname. Toen ze drie jaar oud was verhuisde ze samen met haar moeder naar Nederland. Op haar elfde deed ze haar eerste echte auditie, voor de theaterproductie ‘The Lion King’ van Joop van den Ende, en speelde in 2004 en 2005 de rol van ‘Kleine Nala’ in het AFAS Circustheater. In 2007 doet Gaia mee aan het AVRO Junior Songfestival en beland ze in de top tien met haar zelfgeschreven nummer ‘Zingen is Leven’. 

Gaia volgde een hbo-opleiding bij Lucia Marthas Institute For Performing van 2010 tot en met 2014. Tijdens haar opleiding was ze ook vocalist en danseres bij de Kinderen voor Kinderen Theater Tour en stond ze ook als backingvocalist bij het optreden van Robin Thicke tijdens de MTV EMA’s. Na haar afstuderen was ze bij JEANS24 Tropical Heat te zien als solist en dancecaptain. De overgang naar het grote podium maakte ze in 2015, toen ze was aangenomen als ensemble in de musical ‘Dreamgirls’, waarna ze hetzelfde jaar de overstap maakte naar de musical ‘The Bodyguard’ van Stage Entertainment, als ensemble en understudy backingvocalist.

Afgelopen seizoen nam Gaia deel aan The Voice of Holland. In het team van Ali B haalde ze het tot de eerste liveshow.

Haar grote eerste hoofdrol beleeft Gaia met de rol van de volwassen Nala in de koning van de musicals, Disney's 'The Lion King'. Uniek, gezien ze als klein meisje de kleine Nala speelde. Nooit eerder speelde iemand beide rollen. Vanaf eind oktober staat The Lion King exclusief in het AFAS Circustheater in Scheveningen. 

Voor meer informatie neem dan contact op.

 

Laatste Nieuws

Linda Wagenmakers, Jasper Taconis, Remko Harms en Nicky van der Kuyp zetten dit najaar de theaters op z’n KOP!


Rotterdam, 23 februari 2017

'We zijn enorm trots dat we deze 4 toppers samen met de BOSCO Big Band hebben kunnen strikken om in onze nieuwe productie te staan' aldus Muriel Wolda, producent van 'Heel Holland op z'n Kop'. Nurlaila Karim, welke de show samenstelt en regisseert, kan niet wachten om met het team de laatste puntjes op de i te zetten. 'Het maken van de verschillende medleys was alleen al een enorm feestje!' 

Read more...
 
Katell blaast jury omver met 'Formidable'


Rotterdam, 4 november 2016

The Voice of Holland heeft in de derde aflevering van dit seizoen een nieuwe topfavoriet erbij gekregen. Katell kreeg alle vier de stoelen van de coaches omgedraaid met haar uitvoering van Formidable van Stromae. Waylon, Sanne Hans, Ali B. en Guus Meeuwis kwamen complimenten te kort om het optreden te loven! 

 

Read more...